Studenti u kazalištu

 

Studenti su draga  i važna publika Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u Rijeci. HNK nudi paket programa za studente koji sadrži odabrane predstave i dodatne participativne programe (razgovori nakon predstava, uvodi u predstave, obilasci „iza pozornice“ i radione, posjet probama), s posebnim popustima:

  1. "Prava komedija", dramska predstava-omnibus, 6.11.2019.

Redateljice i redatelji: Olja Lozica, Jelena Lopatić, Natalija Manojlović, Zijah Sokolović, Saša Anočić, Matija Ferlin, Edvin Liverić, Miran Kurspahić, Ivan Penović, Renata Carola Gatica

O predstavi:

Predstava je nastala kao reakcija na tezu redakcije Kulture Novog lista da kazalištu nedostaje „pravih komedija“.  Desetoro kazališnih autorica i autora odgovaraju na pitanje što bi to bila „prava komedija“. Svih desetoro autora su renomirani i nagrađivani u zemlji i inozemstvu te donose svoje autorsko viđenje kazališne komedija danas.

 

2. "Mali princ", predstava za djecu i mlade, 11.12.2019.

Antoine de Saint Exupéry

Redateljica: Renata Carola Gatica

O predstavi

U suradnji s Talijanskom dramom i Riječkim kazalištem mladih „Kamov“, a u režiji iskusne autorice u području kazališta za djecu i mlade, Renate Carole Gatice, Hrvatska drama realizirat će produkciju dostojnu omiljene knjige svih generacija. 

 

3. "Evita", mjuzikl, 22.1.2020.

Andrew Lloyd Webber i Tim Rice

redateljica: Renata Carola Gatica

O predstavi

Nakon četrdeset godina iznimno uspješnog izvođenja na West Endu i Brodwayu, više od dvadeset nagrada, prijevoda na četrnaest jezika, filma s Madonnom u naslovnoj ulozi, „Evita“ je show koji se ne propušta. Ovaj mjuzikl Andrewa Lloyda Webbera na scenu donosi životnu priču najvažnije žene latinoameričke povijesti, onu Evite Perón, te prati njezin život od mladosti, dolaska na vlast, humanitarnog rada, do smrti, kao i priču kultnog revolucionara, Che Guevare.

 

4. "Vježbanje života, drugi dio", dramska predstava, 24.3.2020.

Redatelji: Marin Blažević i Franka Perković

O predstavi:

"Vježbanje života", predstava iz 1990., trideset je godina nedostižan društveni, kulturni i politički događaj u Rijeci. Došlo je vrijeme da se ispita novi društveni kontekst i istraži kako danas ovaj tekst Nedjeljka Fabria može oživjeti.

 

5. "Kralj Edip", Zajc lab, 23.4.2020.

Sofoklo

redatelj: Luciano Delprato

O predstavi

Jedan od najnagrađivanijih umjetnika iz Cordobe, Luciano Delprato, ponudit će suvremeno čitanje klasične dramske literature, te na taj način približiti lektirni naslov mladoj publici. Uz pomoć novih medija, lutkarskog kazališta, animacije objekata, ova komorna predstava učinit će „Kralja Edipa“ značajnim za one koji se prvi put susreću s tim naslovom, ali i one koji dobro poznaju svu kompleksnost grčkih tragedija.

 

6. "Plamteća voda", baletno-plesna predstava, 13.5. 2020.

Koreograf: Andonis Foniadakis

O predstavi:

Andonis Foniadakis predstavio se lani riječkoj publici hit koreografijom "Bolero" koju plesači izvode na trampolinima. Karakteristično i prepoznatljivo za Foniadakisa, koreografija je stilski u okvirima modernog plesa utemeljenog na korištenju kompleksnih, iznimno dinamičnih pokreta s čestim i neočekivanim izmjenama težišta, smjera i tempa.

 

Participativni programi za studente:

 

  1. Nakon predstave „Prava komedija“: razgovor s kritičarom i i studentima: Što je danas smiješno? (javni prostor i uloga umjetnosti)
  2. Prije predstave "Vježbanje života" razgovor sa studenima: Predstava u kontekstu – koliko mjesto i vrijeme određuju umjetničko djelo?
  3. Nakon predstave "Kralj Edip", razgovor autorskog tima i studenata: klasični tekst i suvremenost
  4. Tijekom proba za balet "Plamteća voda": Otvorena proba i razgovor s plesačima i ravnateljicom Baleta
  5. Prije predstave "Evita": Backstage obilazak i uvid u pripreme prije predstave

 

Predloženi paket predstava nudimo studentima s posebno formiranim popustima:

Prava komedija: 35,00 kn; Plamteća voda: 40,00 kn; Evita: 50,00 kn; Vježbanje života: 50,00 kn, te dvije predstave bez naplate ulaznica (za one koji su se prijavili za cijeli paket): Kralj Edip: 0 kn, Mali princ: 0 kn.

Napomena: studenti s prosjekom od 4.5 i više imaju uvijek besplatan ulaz na sve predstave u HNK Ivana pl. Zajca!

 

Studentska pretplata, pak nudi studentima čak 8 predstava s 50% popusta na ulaznice, a pretplatnici mogu također dobiti navedene dvije besplatne predstave i participativne programe.

http://hnk-zajc.hr/program-pretplate/