U okviru programa popularizacije financiranog od Ministarstva znanosti i obrazovanja djelatnici Odjela za matematiku i Marko klaun osmislili su i izradili više aktivnosti (online predavanja, virtualne radionice, videa,...) kojom opisuju veze matematike i elemenata cirkuskog showa. Sve su aktivnosti implementirane u okviru online kolegije te vas pozivamo da se upustite u samostalno istraživanje i saznate odgovor na pitanje treba li klaun Marko znati matematiku.

Matematički cirkus namijenjen je prvenstveno učenicima osnovnih i srednjih škola, ali i svima koji žele "probuditi" klauna u sebi.

Online kolegij InAMath razvija se u okviru istoimenog projekta s ciljem osmišljavanja edukacije učitelja razreda nastave za osmišljavanje, razvoj i provedbu interdisciplinarnih matematičkih aktivnosti.

Erasmus+

Sudjelujte u natjecanju GLOBE škola Hrvatske.

Za mlade biologe i one koji će to tek postati. Saznajte koliko sada poznajete biologiju i saznajte nešto više.

Riješite provjere znanja Prirode i Biologije u osnovnoj školi ili srednjoj školi te provjere detaljnijeg poznavanja pojedinih područja biologije. 

Rješavajući zadatke pripremite se za Natjecanje iz biologije. Provjere namijenjene maturantima omogućuju samoprovjeru znanja pri pripremi Državne mature iz biologije.

U sklopu ovog virutalnog kolegija otvorit će se forum za sve studente splitskog PMFa. Osnovna namjena je komunikacija među studentima i asistentima / profesorima. Zahvaljujući podršci za LaTEX izraze, studenti mogu tražiti rješenja zadataka s kojima imaju problema te ista dobiti od drugih studenata ili od profesora.