Ovo je online platforma i dodatni sadržaj za edukacijska dva modula, kao rezultat i aktivnosti BLOOM projekta 2023/24. godine. 

BLOOM (empowering SMEs in the construction sector for circular economy) je projekt odobren od Croatia Innovation Norway Grants (br. 2023/377355) 4. kolovoza 2023., sa fokusom na edukaciju malih i srednjih poduzeća u građevinskom sektoru za kružno gospodarstvo. Cilj je projekta i edukacijskih modula je informirati i uključiti poduzeća uključena u graditeljstvo u ključne aspekte kružnog gospodarstva, s posebnim naglaskom na agilnost i održivost u planiranju i implementaciji kružnog gospodarstva u poslovanju. Edukacija će se održati u veljači i ožujku 2023. godine.

Projekt ima ideju podržati poduzetnike u područjima pogođenim potresom u Hrvatskoj putem tehničke i poslovne edukacije, s ambicijom razvoja kompetencija ključnih za zdravo poslovanje. Ciljevi projekta uključuju identifikaciju ključnih elemenata kružnog gospodarstva u zelenim malim i srednjim poduzećima te učenje o najboljim praksama ekološke održivosti i kružnog gospodarenja.

Rezultati projekta pridonijet će jačanju suradnje između hrvatskih i norveških poslovnih subjekata, potičući razmjenu znanja, razvoj poslovanja te dijalog iskustava.

Sudionici projekta uključuju Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu (nositelj projekta), International Development Norway (norveški partner), te poduzetnike s registriranom građevinskom djelatnosti na područjima pogođenima potresom (Sisačko-moslovačka županija, Karlovačka županija, Grad Zagreb i Zagrebačka županija).